top of page
Writer's pictureKarmen Seražin

šŸ’žKIRTAN KRIYA meditacijašŸ’ž

Updated: Apr 29, 2020

KUNDALINI MEDITACIJA ZA DUÅ EVNO RAVNOVESJE

šŸ‘‰PrinaÅ”a ravnovesje v umu in čustvih šŸ‘‰ZmanjÅ”uje stres šŸ‘‰Pomaga razbiti vzorce zasvojenosti in vedenja šŸ‘‰Poveča pretok krvi v dele možganov, ki so odgovorni za spomin

simbolika-duhovni-pomen-videnja-mačke

KIRTAN KRIYA - kako: Sedite z poravnano hrbtenico

POLOŽAJ OČI: Zaprte oči in usmerjen fokus na točko tretjega očesa med obrvmi

MANTRA: Sestavljena iz pet prvotnih zvokov (Panj Shabd): S, T, N, M, A, v izvirni besedni obliki: SAA: Neskončnost, kozmos, začetek TAA: Življenje, obstoj NAA: Smrt, sprememba, preobrazba MAA: Ponovno rojstvo

Vsaka ponovitev celotne mantre traja 3 do 4 sekunde. To je cikel Stvarjenja. Iz Neskončnega izhaja življenje in individualni obstoj. Iz življenja prihaja smrt ali sprememba. Iz smrti prihaja ponovno rojstvo zavestnih v veselje Neskončnega, skozi katerega sočutje vodi nazaj v življenje.


MUDRA: To mantro lahko naredimo v več različnih mudrah. Najpogosteje se začne v Gyan Mudri ( glej sliko spodaj ). Komolci so med petjem poravnani in mudra se spreminja, z dotikom konice palca s trdnim pritiskom na ostale konice prstov: Na SAA se dotaknite prvega (Jupitrovega) prsta ( kazalca ) Na TAA se dotaknite drugega (Saturnovega) prsta ( sredinca ) Na NAA se dotaknite tretjega (sončnega) prsta ( prstanca ) Na MAA se dotaknite četrtega (živega) prsta ( mezinca )



Gyan mudra ( položaj prstov )

Mantrajte v treh jezikih zaznavnosti: Človek: običajen ali glasen glas (svet) Zaljubljenca: močan Å”epet (hrepenenje po pripadnosti) Božansko: duÅ”evno; tiho (neskončnost)

ČAS: Kirtan Kriya začnete mantrati najprej naglas, z običajnim glasom 5 minut; nato Å”epetajte 5 minut; nato pa pojdite globoko v zvok in mantrate v tiÅ”ini 10 minut; nato ponovno Å”epetajte 5 minut in ponovno na glas 5 minut

Trajanje meditacije se lahko spreminja, dokler se ohranja delež glasnega, Ŕepetajočega, tihega, Ŕepetajočega, glasnega.


ZA KONEC: To opisano zaporedje tukaj bo trajalo 30 minut.






Za začetek seveda lahko izberete krajŔo verzijo ( poglej 12 min verzijo videa spodaj ). Končate lahko z eno minuto tihe molitve, nato vdihnite, izdihnite, iztegnite hrbtenico z rokami navzgor, kolikor je mogoče in razŔirite prste na Ŕiroko, pri čemer naredite več globokih vdihov in izdihov. Sprostite se.


PRIPOMBE Vsakič, ko se mudra zapre s povezovanjem palca s prstom, ego "zapečati" učinek te mudre v zavesti.

Učinki so naslednji: 1. prst: Gyan Mudra - znanje 2. prst: Shuni Mudra - Modrost, inteligenca, potrpežljivost 3. prst: Surya Mudra - vitalnost, energija življenja 4. prst: Buddhi Mudra - Sposobnost komuniciranja

Ta meditacija posameznikovi psihi prinaŔa popolno duŔevno ravnovesje. Vibriranje na vsaki konici prsta spreminja električne polaritete. Prsta kazalec in prstanec sta glede na ostale prste električno negativna. To povzroči ravnovesje v elektromagnetni projekciji avre.

Vaditi to meditacijo je hkrati znanost in umetnost. To je umetnost v načinu oblikovanja zavesti in v izpopolnjevanju občutkov in uvida, ki ga proizvaja. Je tudi znanost v gotovosti preverjenih rezultatov. Meditacije kodirajo akcijo na njihovo reakcijo v psihi. Ampak ker je Kirtan Kriya učinkovita in natančna, lahko povzroči tudi težave, če le-tega ne delamo pravilno.

Yogi Bhajan je na Zimski Solsticij leta 1972 dejal, da bo oseba, ki nosi čisto belo barvo in bo eno leto redno meditirala na ta zvočni tok 2-1 / 2 ure na dan, spoznala nerazumljivo in videla nepredvidljivo. S to nenehno prakso se um prebudi do neskončne sposobnosti duŔe za žrtvovanje, služenje in ustvarjanje.


Opomba za ta video - 3 različne sekvence: Glasba Tere Naam je narejena tako, da najprej pojejo na glas, nato Ŕepetajo, nato ostanejo tiho, nato spet Ŕepetajo in za zadnje zaporedje spet pojejo na glas. Zato vas Tera Naam vodi z meditacijo in z njihovo glasbo - ne bo vam treba preverjati časa!

(Vir: Vodnik za učitelje Vodnarja. Ā© Teorije naukov Yogi Bhajan. Ā© ā„— YogiPress Sat Nam Media. Www.satnam.eu)


Oprostite morebitnim napakam v mojem lastnem prevodu


Video 12 minutna verzija:




Pred vsako vadbo obvezno pojemo dve mantri:

1.ONG NAMO GURU DEV NAMO (Adi mantra) (pojemo trikrat) V starih knigah o jogi pogosto piŔe, da je Kundalini joga najučinkovitejsa izmed vseh vrst joge, vendar tudi nevarna. Petje Adi mantre pred vadbo nas poveže z verigo učiteljev Kundalini joge. Prevod te mantre se glasi: "Pozivam najviŔjo modrost velikih učiteljev in učitelja znotraj mene". Pojemo jo v lahkem položaju, roki so v mudri Molečega, hrbtenica je zravnana. Pojemo najmanj trikrat. https://youtu.be/72Z1Zm-HIfc

2.AD GUREJ NAME (Mangala Čarn Mantra) DŽUGAD GUREJ NAME SAT GUREJ NAME SIRI GURU DEVEJ NAME (trikrat) Ta mantra odpre zaŔčitni kanal energije za Kundalini jogo. Ko jo pojemo, naÅ”a aura pridobi zaŔčitno svetlobo. To je mantra, ki čisti oblake dvoma in nas odpira vodenju in zaŔčiti. Mantro prevajamo: "Klanjam se velikemu Guruju, ki vodi zavest, klanjam se večni modrosti, klanjam se resnični modrosti, veličini nevidne modrosti." https://youtu.be/ez-slRvBskU



Z vami in za vas Karmen Seražin Access Bars / MTVSS / Korekcija vida / regresoterapija / meditacije / svetovanje / osebna rast in duhovnost / tarot/ Za vse informacije se obrnite na:

FB stran>>>Vibracijeduse

Omogoči si brisanje omejitev za lahkotnejÅ”e življenje z AccessĀ BarsĀ® tretmajem tukaj


Dovoli si izbrati manj fizične bolečine z MTVSSā„¢ telesnim procesom tukaj

Raziskuj svojo preteklost v Regresoterapiji tukaj


Naroči e-mail Tarot reading tukaj





298 views0 comments

Comments


bottom of page